GENT DIVERGENT

Un projecte de Teatre de Caixó colze amb colze amb Ateneu Castelló (Associació Dany Cerebral Adquirit)

Gent Divergent és un grup de teatre format per persones amb dany cerebral adquirit i que estan vinculades a l’associació fundació Ateneu.
Teatre de Caixó vam començar a treballar amb aquest grup l’any 2016 i des d’aleshores hem acompanyat un procés artístic que permet a aquest col·lectiu desenvolupar les seues capacitats i gaudir de l’art com a mitjà expressiu.

 DOCUMENTAL GENT DIVERGENT

Després d’estrenar la nostra adaptació del Quixot, vam començar un projecte audiovisual amb la productora Noviembre Films, acompanyant al grup en la seua gira, registrant el procés i visibilitzant l’experiència d’aquests artistes. El resultat és el documental Gent Divergent.

En el documental entrem en els assajos de la companyia, som testimonis de l’odissea de desplaçar-se en vehicles adaptats i arribar al lloc de representació, assistim a la transformació de persones en personatges, pugem dalt de l’escenari i quan s’alça el teló sentim al públic respirar el
nostre Quixot. 

Un viatge on adaptem la nostra mirada per vore amb els ulls d’artistes que mai havien pensat que algun dia arribarien a fer el que estan fent: exposar-se i entregar-se de manera generosa, sincera i genuïna fent teatre.

Es mostren moments d’assajos on brota l’espontaneïtat de les persones integrants, la diversió que es genera i els problemes que sorgeixen. Aquests moments s’intercalen amb entrevistes individuals on cadascú obri el seu cor per expressar el que estan vivint amb aquest projecte. I al remat vivim l’experiència de diverses representacions, en espais més o menys teatrals i davant de públic molt divers que comparteix les seues impressions amb la companyia. Moments de treball i de celebració que ens emocionen i amplien la nostra consciència de com és el món que ens envolta.

CARTELL:

TRÀILER:

 VINT ANYS D'ODISSEA (2023)

Fa vint anys que el centre de dia ATEN3U Castelló va obrir les seues portes i des de llavors s’ha convertit en referent per a persones amb dany cerebral adquirit. Entre els múltiples recursos per potenciar les capacitats i el benestar de les usuàries està el grup de teatre GENT DIVERGENT. Celebrem aquests vint anys d’odissea amb una versió molt especial del clàssic d’Homer. Una adaptació plena d’humor, tendresa i reivindicació, un espectacle multidisciplinari amb col·laboracions d’excepció i amb un elenc que es supera dia rere dia, amb il·lusió, tenacitat i talent. Pugeu al nostre vaixell i que comence l’aventura.

Elenc: Paco Abril, Vicent Betoret, Antonio Breva, Adoración Colomer, Vicente Costa, Remedios Díaz, Juan Duarte, Hermelinda Escudero, Mª Dolores González, Concepción Hernández, Ximo Mas, Asunción Ramón, Amador Solsona, Fernando Torres, Paco Turch, Teresa Viva

Deitats: Maia Cerisuelo, Pascual Amposta i Sofía del Cuvillo
Ballarines: Alexandra Lipan i Cristina Chacar
Veu en off: Cesca Salazar
Música: Juan de Ribera – BSO Produccions
Adaptació i direcció: Marc Escrig
Ajudant de direcció i atrezzo: Trini Brun
Vídeo: Noviembre Filmsi 5 Media Films
Il·lustració: Àngel Escrig

Agraïments: families i personal d’Ateneu, cia Fórum Teatro, Román Cebrián, Centro Asturiano de Castellón

Tràiler:

Espectacle complet:

Traduir »