GENT DIVERGENT

Un projecte de Teatre de Caixó colze amb colze amb Ateneu Castelló (Associació Dany Cerebral Adquirit) i Noviembre Films.
Gent Divergent és un grup de teatre format per persones amb dany cerebral adquirit i que estan vinculades a l’associació fundació Ateneu. Teatre de Caixó vam començar a treballar amb aquest grup l’any 2016 i des d’aleshores hem acompanyat un procés artístic que permet a aquest col·lectiu desenvolupar les seues capacitats i gaudir de l’art com a mitjà expressiu. Després de fer el muntatge d’una adaptació del Quixot de Cervantes, vam començar un projecte audiovisual amb la productora Noviembre Films, acompanyant al grup en la seua gira, registrant el procés i visibilitzant l’experiència d’aquests artistes. El resultat és el documental Gent Divergent que ací vos compartim.

CONTINGUT DEL DOCUMENTAL

En el documental entrem en els assajos de la companyia, som testimonis de l’odissea de desplaçar-se en vehicles adaptats i arribar al lloc de representació, assistim a la transformació de persones en personatges, pugem dalt de l’escenari i quan s’alça el teló sentim al públic respirar el
nostre Quixot. Un viatge on adaptem la nostra mirada per vore amb els ulls d’artistes que mai havien pensat que algun dia arribarien a fer el que estan fent: exposar-se i entregar-se de manera generosa, sincera i genuïna fent teatre.

Es mostren moments d’assajos on brota l’espontaneïtat de les persones integrants, la diversió que es genera i els problemes que sorgeixen. Aquests moments s’intercalen amb entrevistes individuals on cadascú obri el seu cor per expressar el que estan vivint amb aquest projecte. I al remat vivim l’experiència de diverses representacions, en espais més o menys teatrals i davant de públic molt divers que comparteix les seues impressions amb la companyia. Moments de treball i de celebració que ens emocionen i amplien la nostra consciència de com és el món que ens envolta.

CARTELL:

DOCUMENTAL:

TRÀILER:

Traduir »