PER QUÈ A MI? és un Teatre Fòrum sobre ciberassetjament.

L’obra presenta dos històries independents on es mostren algunes de les formes en que esdevé aquest fenomen: la suplantació d’identitat en xarxes socials, la sextorsió, el sexpreading i les votacions vexatòries.

En una història veiem com Toni, un xic normal, es converteix en víctima de les burles dels seus companys i companyes a costa del seu aspecte físic. Creen el perfil d’Instagram EspagueToni i els “m’agrada” pugen al mateix ritme que baixa l’autoestima de Toni.

En una altra història veiem com la relació entre Elvira i Guillem passa de jugar a enviar-se fotos sexuals (sexting) a una ruptura en la que Guillem acaba divulgant les fotos d’Elvira sense el seu consentiment (sexpreading).

L’obra reflecteix la complexitat de les conductes i finalment tant Toni com Elvira llancen una pregunta: “per què a mi?”.

 

La pregunta li arriba al públic i a partir d’eixe moment comencem un fòrum per buscar col·lectivament solucions al problema. El públic proposa alternatives de millora, puja a l’escena i adopta el rol dels personatges per actuar les seues alternatives.

Els espectadors i les espectadores es converteixen en espect-actors i espect-actrius, participen activament, reflexionen sobre una problemàtica que els resulta familiar i esdevenen motor del seu propi canvi.